VIU-LA

Aquest és un blog de l'assignatura d'"Escriptura en premsa", la qual pertany al primer any del grau de periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquí podreu trobar informació de l'actualitat referent a l'àmbit d'oci i cultura de la província de Girona. Cal tenir en compte que em centraré sobretot en redactar notícies relacionades amb festes majors de localitats gironines i/o events socioculturals d'aquesta província.

jueves, 10 de noviembre de 2011

"FESTES PASSADES PER AIGUA"


Mitja festa major de Girona, obstaculitzada per la pluja

Tornant-nos a centrar en les fires i festes de Sant Narcís celebrades a la capital gironina del 28 d'octubre al 6 de novemmbre, destacarem els primers dies del mes de novembre, en què la pluja va fer que els firaires i tots aquells que volien gaudir de la festa major de la seva ciutat, haguessin d'estar pendents de la meteorologia d'aquests dies.

A partir del dimarts dia 1 de novembre, hi va haver pluges fortes a gairebé tota la província de Girona, la qual cosa va afectar sobretot a la capital, que estava celebrant "Sant Narcís", la seva festa major. El dimecres i el dijous la pluja no va disminuir i això va fer que les fires, situades a La Devesa, alteréssin el seu ritme habitual. El parc de la Devesa va rebre molts menys visitants dels esperats, motiu pel qual, els firaires van haver de tancar les seves parades i protegir bé de la pluja les atraccions. El neguit dels habitants de Girona va incrementar quan el divendres no va deixar de ploure, i semblava que la pluja els prohibiria qualsevol activitat d'oci a l'aire lliure durant tot el segon cap de setmana de festa major.
El divendres dia 4 i el dissabte 5 es tenien previstos concerts entre els quals hi destaca el de la banda de rock català més escoltat pels joves d'entre 13 i 19 anys, Teràpia de shock, els quals van haver d'anul·ar les seves actuacions degut a la impossibilitat de fer servir els seus equips sonors sota la pluja.

La segona setmana de festa major, no va ser per als gironins la millor, però tot i això l'últim cap de setmana, els joves no es van estar d'assistir a les fires i les barraques de La Devesa. Tot i que fos ben abrigats, amb caputxes o paraigües, els joves gironins no van deixar escapar l'última nit de "Barraques de Girona", encara acabessin enfangats i sota la pluja.


Fotografia: Helena Sánchez Cano

No hay comentarios:

Publicar un comentario