VIU-LA

Aquest és un blog de l'assignatura d'"Escriptura en premsa", la qual pertany al primer any del grau de periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquí podreu trobar informació de l'actualitat referent a l'àmbit d'oci i cultura de la província de Girona. Cal tenir en compte que em centraré sobretot en redactar notícies relacionades amb festes majors de localitats gironines i/o events socioculturals d'aquesta província.

martes, 1 de noviembre de 2011

DEL 20 AL 24 D'OCTUBRE, BANYOLES DE FESTA



SANT MARTIRIÀ 2011

La festa major de Banyoles, coneguda popularment com "Festa de Sant Martirià" s'ha celebrat aquest 2011 del 20 al 24 d'octubre. Durant la festa major de la capital de la comarca El Pla de l'Estany, s'han dut a terme activitats, espectacles, fires i altres events d'oci per a totes les edats: nens, joves i adults a diversos punts de tota la ciutat.

El divendres dia 20, a les 12 del Migdia al Teatre Municipal de Banyoles va tenir lloc el pregó de festa major, traduit simultàniament en llengua de signes i a càrrec de Sr. Joan Parnau i Bosch. Alhora, des de l'església, els habitants de la ciutat van poder sentir el tradicional repicament de campanes, comú a moltes festes majors de pobles i ciutats de Catalunya. El mateix dia, el van acompanyar diferents espectacles musicals, com l'anomenat "Músiques del món" o "The new gospel x-perience", pels quals calia pagar una entrada de 12 i 15 euros respectivament.

El dissabte 21 va ser ple de tallers i activitats de festa major, com ara un taller de construcció de Caps Grossos amb materials de rebuig, un espectacle familiar al qual van assistir moltes famílies amb nens, anomenat "Desperta bruixeta" i celebrat a l'escenari de l'Ateneu de Banyoles, la popular cercavila de gegants i caogrossos, la qual fou seguida per molts habitants del poble i acompanyada de les colles geganteres de Centelles, Lladó i Moià.

El diumenge, les activitats a destacar van ser espectacles de teatre familiar com "La maleta de l'Agustí (a les 12 del migidia a l'auditori de l'Ateneu de Banyoles), el taller pràctic d'educació canina, el castell de focs artificials i el ball de fi de festa.

En referència a aquelles festes dedicades sobretot als joves, les anomenades popularment "Barraques", cal destacar la presència de la banda "La Tosca Brava" el dijous a les 10 de la nit, el dissabte, al recinte de Barraques el concert dels grups juvenils Fi-asko i Bongo Botrako, els quals van atraure joves no només del Pla de l'Estany, sinó d'arreu de la província. Diumenge 23 d'Octubre, el concert de Cesk Freixas, un jove cantautor del Penedès, també va fer que el recinte s'omplís dels seus seguidors i de joves que seguien gaudint de la festa major de la seva ciutat.


Inclou el cartell oficial de la Festa Major de Banyoles

No hay comentarios:

Publicar un comentario