VIU-LA

Aquest és un blog de l'assignatura d'"Escriptura en premsa", la qual pertany al primer any del grau de periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquí podreu trobar informació de l'actualitat referent a l'àmbit d'oci i cultura de la província de Girona. Cal tenir en compte que em centraré sobretot en redactar notícies relacionades amb festes majors de localitats gironines i/o events socioculturals d'aquesta província.

viernes, 25 de noviembre de 2011

A GIRONA, SANT NARCÍS


Les Fires i festes de Sant Narcís se celebren a Girona en honor al patró de la ciutat, Sant Narcís, el 29 d’octubre. Aquest any 2011, les festes s’han allargat 10 dies, des del 28 d’octubre fins al 6 de novembre. La ciutat es vesteix de festa major i organitza activitats per a nens, joves i grans. Cada any se celebren més de 200 actes entre els quals s’inclouen activitats de cultura, concerts o cercaviles geganteres.

El primer dia Girona va obrir les portes de la seva festa major amb una inauguració de les fires de Sant Narcís. Tot seguit colles geganteres i cercaviles van sortir pel centre de la ciutat. La diada castellera es va celebrar el diumenge dia 30 i hi van participar els Marrecs de Salt i els Minyons de Terrassa acompanyats dels Capgrossos de Mataró.

El popular correfoc va tenir lloc el dilluns dia 31 a càrrec dels diables de L’Onyar i el seu recorregut no va variar respecte d'anys anteriors.

Parades d’artesans van omplir el pont de pedra i el Barri Vell va donar lloc a diferents fires que van dur a Girona milers de visitants de fora. Habitants i visitants van poder gaudir de fires d’artesania, com la del carrer de Santa Clara, de la 46ª fira del dibuix, a la plaça del Vi; la fira del Llibre vell i nou a la plaça de la Independència, entre altres.

Cal destacar que durant els 10 dies el parc de l’Adabesa, va acollir grups de joves, de nens, i famílies disposades a passejar per les més de 50 atraccions i parades que omplien el recinte firal. Cada nit, les barraques situades al costat de les fires s’omplien, com cada any, de joves i adults, però els dies que més protagonisme van tenir les fires i les barraques de Girona van ser els dos caps de Setmana de la Festa Major.

La pluja va jugar una mala passada als firaires i als habitants de la ciutat els dies 3,4,5 i 6 de novembre, fent que es suspenguessin totes les activitats previstes a l’exterior. Tot i això, l’Ajuntament de Girona va prendre la decisió d’allargar una setmana més les fires, perquè tots aquells que hi van voler assistir els dies previstos anteriorment, en poguessin gaudir sense haver de dur el paraigües.


Fotografies: Helena Sánchez Cano


No hay comentarios:

Publicar un comentario