VIU-LA

Aquest és un blog de l'assignatura d'"Escriptura en premsa", la qual pertany al primer any del grau de periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquí podreu trobar informació de l'actualitat referent a l'àmbit d'oci i cultura de la província de Girona. Cal tenir en compte que em centraré sobretot en redactar notícies relacionades amb festes majors de localitats gironines i/o events socioculturals d'aquesta província.

sábado, 1 de octubre de 2011

Festival “Terra de trobadors” a Castelló d’Empúries


Els dies 9, 10 i 11 de setembre a Castelló d’Empúries va tenir lloc el festival terra de trobadors. Es tracta d’una celebració que ocupa un cap de setmana sencer: el divendres s’inicia al capvespre amb un sopar medieval en el que hi assisteixen totes aquelles persones que ho desitgin, sempre i quan vagin vestides de l’època; el dissabte des de ben aviat el poble ja compta amb activitats, tallers o mercats fortament lligats a l’àmbit medieval . El dissabte es celebra el conegut torneig medieval; i el diumenge destaca sobretot per un mercat en el que es possible trobar productes de l’època i artesanals, aliments fets a mà o vestits medievals .

El festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries és només un de tots els que se celebren cada any a altres poblacions catalanes. Aquest poble disposa d’un nucli antic no gaire diferent del que tenia durant els segles XIII i XIV, i això fa que sigui molt més fàcil aconseguir l’ambientació idònia per al festival. Dissabte al matí molts dels habitants del poble ja anaven vestits amb les disfresses medievals, de taverners, de nobles o de personatges de classe baixa. Durant tot el dia va ser possible assistir a espectacles com cercaviles, jocs infantils, tallers per a petits i grans o espectacles d’aus rapinyaires.

A la tarda el torneig medieval, acompanyat de bon temps, va comptar amb més espectadors dels que es tenien previstos. Com cada any, hi van assistir també aquelles persones que representen el comte i la comtessa d’Empúries i els seus acompanyants. Al final del torneig va tenir lloc una actuació d’aus rapinyaires a càrrec d’especialistes del centre d’aus dels Aiguamolls de l’Empordà.

Diumenge és el dia en què Castelló va rebre més visitants, probablement gràcies al mercat medieval, popular arreu de la província. Vam poder veure parades d’aliments com pa fet a mà, pastissos i truites de tota mena, de productes artesanals, com sabons o joies, també parades de joguines de fusta i d’altres productes relacionats amb l’època.

Cal remarcar que un any més, Castelló d’Empúries va destacar entre la resta de poblacions aquell cap de setmana i que, de nou, va cridar l’atenció de molts visitants que, probablement, tornaran a visitar el festival Terra de Trobadors l’any vinent.


(Fotografies: Ajuntament de Castelló d'Empúries)


No hay comentarios:

Publicar un comentario