VIU-LA

Aquest és un blog de l'assignatura d'"Escriptura en premsa", la qual pertany al primer any del grau de periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquí podreu trobar informació de l'actualitat referent a l'àmbit d'oci i cultura de la província de Girona. Cal tenir en compte que em centraré sobretot en redactar notícies relacionades amb festes majors de localitats gironines i/o events socioculturals d'aquesta província.

sábado, 1 de octubre de 2011

TORNA EL TURA


Els dies 7, 8, 9, 10 i 11 de Setembre Olot va acollir milers de visitants que assitien a les festes del Tura una vegada més. Totes les activitats previstes van sortir com s’havia previst gràcies a la col·laboració i participació de grups, entitats i penyes locals que van fer possible, amb el se entusiasme, la celebració de les festes.

Els dies 7 i 8 van destacar principalment per les cercaviles de benvinguda a les festes, amb diverses cobles vingudes de diferents indrets de la província de Girona. A més a més, el primer dia va tenir lloc el pregó de festa major, a càrrec de les patinadores del club de patinatge artístic d’Olot. Durant els dos dies els veïns i visitants van poder gaudir també de les “Tamborrades”, les quals eren obertes a tot aquell qui volia participar-hi. Cal destacar la presència de la banda Gironina “Els Pets” el dimecres 7 a dos quarts d’una de la nit.

El divendres van arribar a Olot molts visitants de poblacions veïnes que volien gaudir de tot el que els esperava aquell cap de setmana. La música va ésser present tot el cap de setmana, des de la cantada d’havaneres el divendres dia 9 a la tarda, fins a una nit de festa amb música dels anys 90. El primer dia del cap de setmana va servir també per a dur a terme una actuació a càrrec de la banda “The pepper pots” a la plaça major.

Dissabte es van concentrar les millors actuacions i celebracions de les festes, tenint en compte el nombre de visitants i de participants en totes elles. Els habitants i els participants van poder gaudir de concursos d’estirar la corda, de més cercaviles, del popular mercat d’artesania al recinte firal del poble, la cursa d’orientació pel poble, un concert que remetia a “The Beatles” i el correfoc del Tura, entre altres. És important destacar les actuacions de la banda “Teràpia de shock” i “Bongo Botrako”, a les 12:00 i a les 2:00, respectivament, a la plaça Major del poble.

En definitiva, una vegada més, Les Festes del Tura van tornar a tenir distinció entre les poblacions veïnes i van servir per què la Generalitat de Catalunya aprovés la requalificació de les festes del Tura d’Olot a la categoria de Festes Patrimonials d’Interès nacional, la qual cosa dóna més prestigi i reconeixement a les festes i a Olot.

No hay comentarios:

Publicar un comentario