VIU-LA

Aquest és un blog de l'assignatura d'"Escriptura en premsa", la qual pertany al primer any del grau de periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquí podreu trobar informació de l'actualitat referent a l'àmbit d'oci i cultura de la província de Girona. Cal tenir en compte que em centraré sobretot en redactar notícies relacionades amb festes majors de localitats gironines i/o events socioculturals d'aquesta província.

domingo, 22 de enero de 2012

El gener, Llançà es vesteix de festa


"La festa major d'hivern"

Llançà és un poble de la Costa Brava situat entre Figueres i Portbou. Com molts dels pobles costers, des de fa molts anys, a Llançà se celebren dues festes majors, la d'estiu i la d'hivern. La festa major d'estiu, celebrada el mes de Juliol, sempre és tot un èxit degut a l'ambient del poble; durant l'estiu Llançà és una localitat molt visitada per extrangers i també per catalans que hi passen l'estiu. La festa major d'hivern, en canvi és un motiu per a que tots aquells habitants dels pobles del voltant de Llançà, com són Selva de Mar, el Port de la Selva, Colera o Portbou visitin el seu poble veí vestits de festa i assisteixin als actes que hi tenen lloc.

El primer dia de la festa major, el divendres, l'alcalde va presentar els nous candidats al pubillatge de Llançà. Com a molts pobles i ciutats catalans, l'hereu i la pubilla d'un poble, a Llançà tenen un paper molt important, i és durant la festa major d'hivern que els hereus i les pubilles donen el personatge que els ha acompanyat un any, als dos joves que s'escullen.
En relació amb el càrrec de la pubilla i l'hereu, el dissabte 21 va ser el dia en què es va celebrar el comiat dels dos joves que ho van ser l'any 2011. El mateix dissabte a les 23:00 va tenir lloc el ball del comiat de la pubilla i l'hereu, el qual suposa la festa més prometedora per a tots els joves de Llançà i els pobles del voltant.
Avui, diumenge dia 22 ha tingut lloc la Segona Mitja Marató de Muntanya de l'Albera, que ha tingut el seu inici a la Plaça Major del poble. També s'ha celebrat un esmorzar popular, al qual no han pogut assistir aquelles persones que han fet la mitja Marató. Per tancar la festa major del poble, a les 18:00 ha començat el ball amb música per a tothom amb el duet Banyoles.


1 comentario:

  1. M'encanta la ciutat de Girona, crec que aquet blog serveix per fomentar una mica més la visita a aquesta meravellosa ciutat i la cultura!

    ResponderEliminar